Pagini
- ACTIVITATI EXTRASCOLARE AN SCOLAR 2013-2014
- ACTIVITATI EXTRASCOLARE AN SCOLAR 2014-2015
- ACTIVITATI EXTRASCOLARE AN SCOLAR 2015 - 2016
- BLOG 1 -KIDBLOG
- ÎNSCRIEREA ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR 2015-2016
- METODOLOGII EVALUARE NATIONALA 2015 - 2016
- CONCURS ISTORIA ROMANILOR 2016
- ACTIVITATI METODICE
- INSCRIEREA IN INVATAMANTUL PRIMAR 2016 - 2017
- ACTIVITATI EXTRASCOLARE AN SCOLAR 2016 - 2017
- CONCURS PENTRU OCUPAREA FUNCTIILOR DE DIRECTOR SI DIRECTOR ADJUNCT DIN UNITATILE DE IVATAMANT
- CONTACT
miercuri, 5 februarie 2025
Astăzi, O5.FEBRUARIE 2025, sărbătorim ”Ziua Internațională a Cititului Împreună”, un deosebit prilej de a redescoperi bucuria lecturii în colectiv și de a aduce laolaltă voci, emoții și povești care unesc generații. În centrul activităților noastre, desfășurate în ambele structuri- Axente Sever și Agârbiciu, s-a aflat un alt mare simbol al literaturii române – inegalabilul Ion Luca Caragiale, maestrul satirei și observator fin al societății din acele vremuri.
Sub îndrumarea coordonatorului pentru proiecte și programe școlare, prof. înv. primar Dumitru Camelia cu sprijinul dascălilor din școală (educatori, învățători și profesori de limba română), elevii noștri au pășit în fascinanta lume a lui Caragiale care le-a luminat chipurile. Prin fragmentele citite cu pasiune și interpretări pline de expresivitate, copiii au descoperit farmecul replicilor memorabile, subtilitatea umorului și actualitatea temelor sociale surprinse de marele dramaturg.
Activitățile desfășurate au avut ca scop nu doar promovarea lecturii, ci și dezvoltarea gândirii critice, a creativității și a spiritului de observație. Elevii au experimentat arta cititului cu voce tare, au dezbătut idei și au reflectat asupra valorilor transmise prin opera lui Caragiale.
Dl. director al școlii a reamintit faptul că, începând cu anii trecuți pentru noi, Caragiale și Eminescu, trebuie să fie considerați cei mai importanți scriitori ai începutului de an, și că CITITUL trebuie să fie mijlocul primordial în a le cunoaște operele celor doi.
Pentru că lectura este mai mult decât un exercițiu al minții – este o punte către înțelegerea lumii, o sursă de inspirație și o modalitate de a ne conecta unii cu ceilalți, vom continua și cu alte ocazii să citim din operele altor mari scriitori români.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu